Holotropic Breathwork and the Spirit of Cacao -retriitti 20.-22.11.

Retriitin hinta:

Tavallinen:

320€ / Earlybird 290€ (ilmoittautuminen 1.10. mennessä)

Opiskelija / työtön / eläkeläinen:

290€ / Earlybird 260€ (ilmoittautuminen 1.10. mennessä)

(10€ alennus kaikista lippuryhmistä HB Finland ry:n jäsenille) 

(Hinnat sisältävät 10%alv:in)

Pyölinrannan leirikeskus

Pyölintie 77, 21500 Piikkiö

Tervetuloa nauttimaan kaakaon lämmöstä ja hengitystyöskentelyn ihmeellisyyksistä syksyn pimeimpinä hetkinä Holotropic Breathwork and the spirit of Cacao -retriitille! Tämä täysihoidon sisältävä retriitti pidetään saaristossa meren rannalla puusaunalla ja uimismahdollisuudella. Perjantaina pidämme kokopitkän kaakaoseremonian, jossa pääsemme  laadukkaan seremoniakaakaon elävöittämänä tutustumaan syviin osiin itseämme tanssimisen, äänimeditaation, yhteislaulun ja kohtaamisharjoitusten avulla. Kaakaota kuvaillaan sydäntä avaavaksi lääkkeeksi, joka tuottaa euforiaa, virkistää ja vapauttaa tunteita. Lauantaina jatkamme sisäistä matkaa kahden Holotrooppisen Hengitystyöskentely-session avulla, joista jokainen osallistuja hengittää yhdessä ja toimii sitterinä toisessa. Sunnuntaina keskitymme integraatioon; miten saamme retriitillä saadut kokemukset ja niiden sisältämät viisaudet nivotuksi osaksi jokapäiväistä elämäämme. Luvassa on muun muassa hemmotteleva äänikylpy.

 

Retriitille mahtuu maksimissaan 18 osallistujaa. Majoitus ja herkullinen vegaaniruoka kuuluvat retriitin hintaan. Koko viikonlopun ajan on tarjolla kevyttä purtavaa sekä teetä ja kahvia. Vegaaninen päivällinen ja lounas tarjotaan lauantaina, sunnuntaina tarjoamme päivällisen retriitin päätteeksi. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta hengitys- tai seremoniatyöskentelystä. Kielinä käytämme suomea ja tarvittaessa englantia. 

 

Retriitti järjestetään saaristossa luonnon helmassa Kaarinan Piikkiössä, Pyölinrannan leirikeskuksessa (Pyölintie 77, 21500 Piikkiö). Käytössämme on tunnelmallinen mökki puusaunalla merenrannalla sekä suuri rauhallinen rakennus, jossa kaakaoseremonia ja hengittely tapahtuvat. Makuuhuoneet sijaitsevat rantamökissä ja metsän laitamilla tapahtumatilan vieressä. Pyrimme järjestämään paikalle kimppakyytejä, voimme hakea tarvittaessa myös Piikkiöstä, jonne pääsee bussilla Turusta (tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin).

 

Alustava aikataulu

 

Perjantai

16:00-22:00 Työpajan avaaminen ja kaakaoseremonia

 

Lauantai

9:00-22:00 2 x Hengityssessiot, puhepiiri ja sauna

 

Sunnuntai

9:00-15:00 Menetelmiä integraatioon ja vinkkejä kotiinpaluuseen


 

Näin varaat paikkasi retriittiin:

1. Täytä ilmoittautumis- ja terveystietolomake alla olevasta linkistä

https://docs.google.com/forms/d/1xSEDshADBTnvdY8GwWITzZ_Chw68G5RChBbYD6OCLzo/

2. Maksa koko työpajan hinta

(maksutiedot alhaalla)

 

Paikkasi työpajassa on varattu, kun olet täyttänyt ilmoittautumis- ja terveystietolomakkeet sekä maksanut koko työpajan hinnan. Voit maksaa halutessasi työpajan hinnan erissä. Tässä tapauksessa pyydämme, että maksat 100€ tilille ja lopun maksusta viimeistään työpajaan saavuttaessa, jolloin maksumuotona käy myös käteinen. Jos työpaja menee täyteen, laitamme sinut jonotuslistalle, josta ilmoitamme sinulle erikseen. 

 

Terveystietolomakkeen tarkoituksena on kartoittaa osallistujien taustoja niiltä osin, kuin

retriitin turvallinen toteuttaminen edellyttää. Mikäli vastaat johonkin kohtaan kyllä, se ei

välttämättä tarkoita, ettet voi osallistua, vaan tässä tapauksessa otamme sinuun yhteyttä ja pyrimme löytämään yhdessä turvallisen etenemissuunnitelman. Jos jokin lomakkeen

kohta on sinulle epäselvä, kysy meiltä tarkennusta tai jätä kohta tyhjäksi, niin otamme sinuun yhteyttä.

 

Jos osallistut ensimmäistä kertaa Holotropic Breathwork Finland ry:n järjestämään työpajaan, haastattelemme sinut lyhyesti puhelimitse/skypessä ennen retriittiä. Haastattelu on samalla hyvä tilaisuus kysyä kysymyksiä ja ilmaista ajatuksia liittyen viikonloppuun. Myös meihin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, jos jokin asia mietityttää!

 

Maksutiedot:

Työpajan hinta:

Tavallinen: 320€ // Earlybird 290€ 1.10. mennessä.

Opiskelija / työtön / eläkeläinen: 290€ // Earlybird 260€ 1.10. mennessä

(10€ alennus kaikista lippuryhmistä HB Finland ry:n jäsenille) 

(Hinnat sisältävät 10%alv:in)

Pankkitiedot

Saaja: Holotropic Breathwork Finland ry

Osoite: Parkinkatu 7 as 1, 20500 Turku, Finland

IBAN: FI20 7997 7990 1619 57

BIC: HOLVFIHH

Summa(€): Työpajan hinta (320€/290€/260€) 

Viesti: Workshop 11/20 + etu- ja sukunimi 

 

Mikäli maksujen kanssa on ongelmia tai haluaisit osallistua työpajaan, mutta rahallinen tilanteesi ei salli sitä, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä sopiva ratkaisu edetä asian kanssa. 

 

Jos joudut perumaan osallistumisesi työpajaan, maksamme takaisin koko maksun, jos peruutus on tehty ennen 18.10. Mikäli peruutus tehdään tämän jälkeen, maksamme takaisin puolet hinnasta tai lääkärintodistusta vastaan koko maksun. Jos työpaja joudutaan perumaan koronatilanteen vuoksi, palautamme koko maksun. 

 

Koska hengittelysessiossa voi ilmetä toisinaan voimakkaita tunteellisia ja fyysisiä kokemuksia, sitä ei suositella raskaana oleville naisille, sydänongelmista ja korkeasta verenpaineesta kärsiville, henkilöille joilla on voimakkaita psykiatrisia häiriöitä, henkilöille joille on tapahtunut lähiaikoina murtumia tai tehty leikkauksia, tarttuvia tauteja akuutisti sairastaville tai epileptikoille. Jos et ole varma, onko työpaja sinulle turvallinen, ota yhteyttä meihin jolloin voimme jutella tilanteestasi.


 

Kaakaoseremoniasta

 

Kaakaota on käytetty rituaalisesti seremonioissa tuhansia vuosia Mesoamerikan alkuperäiskansojen kulttuureissa. Järjestämämme kaakaoseremonian intentiona on luoda turvallinen tila, jossa voit pysähtyä itsesi äärelle ja nauttia ihmiselämän ihmeellisyyden koko kirjosta. Nautimme herkullista kaakaota ja pysähdymme hengittämään ja kuuntelemaan itseämme. Kohtaamme toisiamme ja voimme kokea yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Saamme kuulla kaunista musiikkia sekä laulaa ja tanssia yhdessä. Kaakaoseremonian fasilitoijina ovat Maa-Ilma-tantran Aliisa sekä Myötävärähtelyn Magdalena ja Saara, jotka ovat pitäneet vuodesta 2019 lähtien kaakaoseremonioita Turussa.

 

Juomamme kaakao tulee Tz'utujil heimolta Guatemalasta, Maya Qui-che heimon haarasta. Lahjoitamme retriitin tuotoista osan parantaja Nana Marina Cruzille, joka kuuluu heimon henkisiin johtajiin ja on yksi tämän kaakaon valmistajista. Haluamme antaa takaisin heidän yhteisölleen, kaakaoseremonioiden viisausperinteen kantajina, jotta Mayojen kulttuuri, kieli ja muinainen tieto säilyisivät. 

 

Huom! Kaakao ei sovi raskaana oleville naisille, jos käytät SSRI-lääkitystä tai jos sinulla on sydänsairaus ilmoitathan siitä ja tarjoamme korvaavan juoman.

Työpajan fasilitoijat

Aliisa Tiuraniemi

Aliisa on Tantric Life Coach, TRE-ohjaaja ja innokas elämän ihmettelijä. Aliisalla on elämää kokonaisvaltaisesti syleilevä asenne ja hän on tehnyt jo vuosien ajan matkaa aina vain syvempään ja lempeämpään kehoyhteyteen. 

 

Aliisa on pitänyt parin vuoden ajan Turussa naistenpiirejä. Hän on ohjannut myös vapaata tanssia. Nykyään Aliisa vetää tantrisia työpajoja toisena Maa-Ilma Tantran emona sekä ohjaa TRE-työpajoja ja yksityistunteja. Aliisa aloittaa syksyllä 2020 myös tantristen hoitojen (dearmoring) tekemisen. 

 

www.maailmatantra.com

www.treturku.com


 

 

Magdalena Mölsä

Magdalena Sofia eli Vaskilintu on vokalisti, moderni luontomystikko ja ritualisti. Magdalenaa inspiroi parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikkissa sekä kehollistettu holistinen äänityö. Hän on viettänyt aikaa Ecuadorissa ja Kolumbiassa tutustuen luonnonuskontoihin ja vanhoihin parannustraditioihin, opiskellut Nada Yogaa, eli joogista äänenfilosofiaa Intiassa ja hän aloittaa 2020 syksyllä initiaatioiden eli siirtymäriittien opiskelun Juurakonvoiman alla. Magdalena on fasilitoinut holistisia äänenkäyttö -työpajoja 2019 vuodesta alkaen (Muinaiset Äänet-työpaja, ja uutena 2020 Sacred Sound-kurssi) ja  pitää säännöllisesti äänimatkoja sekä - rentoutuksia Myötävärähtely-kollektiivin kanssa. Hän fasilitoi myös kaakaoseremonioita, retriittejä, kursseja ja naistenpiirejä.

 

Magdalenan työn perustana ovat intersektionaalisuus ja luontosuhteeseen pohjautuva henkisyys. Dekolonisaatio ja esivanhempien traditioiden uudelleen haltuunotto, juureva henkisyys ja inklusiivisuus ovat keskeisiä hänen polullaan.

 

https://vaskilintu.webnode.fi/

 

 

Saara Jurvelin

Saara opiskelee toimintaterapiaa ja on kiinnostunut musiikin ja musisoinnin mahdollisuuksista ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa. Hän on opiskellut Peter Hess-äänimaljahierojaksi ja tekee sivutyönä hierontoja. Hän toteuttaa musikaalisuuttaan usean eri soittimen välityksellä muun muassa Myötävärähtelyn keikoilla.

 

Myötävärähtely on 2019 perustettu Turkulainen äänirentoutus- ja äänimatka -kollektiivi, jossa soittavat päätoimisesti Saara Jurvelin ja Magdalena Sofia. Äänimaisemissaan he yhdistävät perinteisiä ääniterapeuttisia instrumentteja live-looppaamiseen. Ravast, gongit, tiibetiläiset äänimaljat, piano ja erinäiset muut soittimet vierailet heidän illoissaan. Myötävärähtelyn Saara ja Magdalena tarjoavat retriitin live-musiikkielämykset.
 

Valde Orrenmaa

Valde asuu Kaarinassa pienessä yhteisössä ystävien ja kissojen kanssa. Hän aloitti Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn koulutuksen vuonna 2016 ja valmistui fasilitoijaksi kesällä 2019. Hänellä on maisterin tutkinto uskontotieteestä ja alkava ura kirjailijana. Valde on ollut jo pitkään kiinnostunut epätavallisista tajunnantiloista, meditaatiosta, psykedeeleistä, buddhalaisuudesta ja muista mystisyyteen nojaavista uskonnonmuodoista niin akateemisesti kuin käytännöllisesti. Lähellä sydäntä ovat meditaatio, metsässä pyöräily, pianon soittaminen ja aito yhteys muihin olentoihin.


 

Jussi Alihanka

Jussi asuu Kemiönsaaressa, hän on lääkäri ja parhaillaan erikoistumassa psykiatriaan. Hänen kiinnostuksensa epätavallisiin tajunnantiloihin kumpuaa useista menetelmistä saatujen omien kokemusten kautta. Hän on parhaillaan kouluttautumassa Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn fasilitoijaksi, ja on myös aloittanut TRE-fasilitoija ja MBSR-ohjaaja -koulutukset. Jussi on yksi Holotropic Breathwork Finland ry:n perustajajäsenistä ja hänen yksi intohimoistaan on saada tämä menetelmä paremmin tunnetuksi ja saavutettavaksi Suomessa. Jussi maadoittaa itsensä uimisella, kiipeilyllä, ystävillä, musiikilla ja luonnolla.

Rachel Bongartz

Rachel on syntynyt ja kasvanut Belgiassa, mutta asuu nykyään Berliinissä järjestäen siellä aktiivisesti työpajoja. Hän koki ensimmäisen kerran Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn vuonna 2005, jonka jälkeen menetelmästä on tullut tärkeä osa hänen elämää. Hän valmistui Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn fasilitoijaksi vuonna 2016. Rachel on opiskellut kliinistä psykologiaa sekä transpersoonallista psykologiaa ja tietoisuuden tutkimusta. Itsetuntemus ja autenttinen henkinen kasvu ovat hänelle tärkeitä arvoja ja hän on intohimoinen 5 rhytms -tanssija. Hänen kokemuksessaan holotrooppiset tajunnantilat sisältävät parantumisen ja itsensä löytämisen salat.

Holotropic Breathwork Finland ry

info@holotropic.fi

  • Grey Facebook Icon