Holotropic Breathwork Finland ry

Holotropic Breathwork Finland ry perustettiin vuonna 2018 Turussa. Sen tarkoituksena on edistää ja kehittää Holotrooppiseen Hengitystyöskentelyyn liittyvää toimintaa, tietämystä ja tieteellistä tutkimusta Suomessa

Saavuttaakseen tavoitteensa Holotropic Breathwork Finland: järjestää työpajoja ja luentoja; tukee uusien fasilitoijien koulutusta; julkaisee ja kehittää tietoa Holotrooppisesta Hengitystyöskentelystä ja siihen liittyvistä teemoista; voi vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

 
Visio

Maailma on kovassa muutoksessa. Ja tässä muutoksessa tuntuu olevan paljon pimeyttä ja kärsimystä: ilmastokriisi on todellisuutta, politiikkaa tehdään rahan ehdoilla ja kulttuuristamme voi olla vaikea löytää inhimillisiä ja henkisiä arvoja. Ja samaan aikaan tapahtuu mitä ihmeellisempiä asioita, joka saa tulevaisuuden näyttämään valoisalta. Meillä on olemassa tarpeeksi kehittynyt teknologia ja tietotaito, jolla voimme pelastaa planeetan, useat ihmiset ja organisaatiot keskittyvät yhteiseen hyvään yksilökeskeisen ajattelun sijaan ja paljon rakkautta loistaa sydämestä sydämeen. Haluamme kohdata todellisuuden ja uskomme että myönteinen muutos alkaa tässä ja nyt, juuri sinun sisältäsi.

 

Olemme kokeneet henkilökohtaisesti Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn olevan tehokas menetelmä niin yksilölliseen kuin kollektiiviseen parantumiseen ja muutokseen. Se on yksinkertainen ja turvallinen, ja se voi auttaa meitä tulemaan tietoisemmaksi varjoistamme ja työskentelemään niiden parissa. Ja se voi auttaa meitä löytämään kaiken sen viisauden, kauneuden ja myötätunnon, joka loistaa sisällämme. Se voi olla arvokas sisäisen kasvun työkalu auttaen meitä löytämään vahvemman yhteyden itseemme.

 

Holotrooppinen Hengitystyöskentely on maailmanlaajuinen yhteisö, joka elää parhaillaan uutta kasvukauttaan. Ja toivomme tämän yhteisön kasvavan myös Suomessa, jossa ihmiset voivat tukea toisiaan tärkeässä ja haastavassa sisäisen työskentelyn kutsumuksessa. Kuten opettajamme Sitara Blasco koki yhdessä työpajoistamme, Holotrooppinen Hengitystyöskentely vaikuttaa sopivan erityisen hyvin suomalaiseen mielenlaatuun. Ja näin olemme itsekin kokeneet: valmiiksi sisäänpäin kääntyneellä luonteella ja yhteydellä neljään vuodenaikaan kaikessa sen valoisuudessa ja pimeydessä, emme tarvitse kuin muutaman hengenvedon ja sukellamme syvälle.

 

Tarkoituksenamme on organisoida säännöllisesti Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn -työpajoja Suomessa, jotta se olisi kaikkien siitä kiinnostuneiden tavoitettavissa. Haluamme järjestää tapaamisia samanmielisten ihmisten kanssa ja jakaa tärkeää tietoa epätavallisista tajunnantiloista ja muista niihin liittyvistä aiheista sosiaalisen median ja luentojen avulla. Tarvitsemme myös lisää suomalaisia fasilitoijia, joita pyrimme tukemaan rahallisesti tai muilla keinoilla. Tulevaisuudessa toivomme järjestävämme myös koulutusmoduuleja Suomessa. Tavoitteenamme on lisäksi tehdä yhteistyötä jatkuvasti kasvavien Pohjoismaiden ja Baltian holotrooppisten yhteisöjen ja fasilitoijien kanssa.

 

Holotrooppista Hengitystyöskentelyä on tehty pääosin akateemisten puitteiden ulkopuolella, vaikka siitä on tehty joitakin tutkimuksia. Mielestämme Holotrooppinen Hengitystyöskentely on tehokas menetelmä moniin erilaisiin tarkoituksiin, joten tieteellistä taustaamme hyödyntäen aiomme tutkia sitä ja tuoda sen suomalaisen tieteen pariin, jotta jonain päivänä se voisi olla virallinen hoitomenetelmä yhteiskunnan sisällä.

 

Kutsumme sinut avoimin sydämin matkalle syvälle sisimpääsi Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn avulla.

Jussi Alihanka
LL, HB Finland ry:n puheenjohtaja

Jussi on kotoisin Turun saaristosta Rymättylästä ja asustaen nyt Turussa. Hän on ammatiltaan lääkäri erikoistuen tällä hetkellä psykiatriaan. Tämän ohessa hän aloittanut kouluttautumisen integratiiviseksi psykoterapeutiksi Turun yliopistossa.  Häntä kiinnostavat erityisesti keholliset ja kokemukselliset metodit terapian tukena. Lisäksi Jussin on tarkoitus valmistua vuoden 2019  aikana MBSR ja TRE ohjaajaksi sekä Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn fasilitoijaksi. Jussin kiinnostus kohti muuntuneita tajunnantiloja ja niiden kanssa työskentelyä on syntynyt omakohtaisita eheyttävistä kokemuksista eri menetelmien avulla. Erityisesti Holotrooppisella Hengitystyöskentelyllä hän uskoo olevan potentiaalia ihmisten eheytymisprosesseissa ja pyrkii siksi tekemään menetelmästä tunnetumman ja lisäämään sen saavutettavuutta Suomessa. Jussilla on tällä hetkellä paljon puuhaa, mutta hänen prosessiaan on onneksi tukemassa perhe, ystävät, luonto, lukeminen, kiipeily, uinti, meditointi, jooga...

Valde Orrenmaa
FM, HB Finland ry:n varapuheenjohtaja

​Valde asuu Kaarinassa meren rannalla pienessä yhteisössä ystävien ja kissojensa kanssa. Hän on aloittanut Grof Transpersonal Training -koulutuksen kesällä 2016, valmistuen Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn fasilitoijaksi kesällä 2019. Menetelmä on hyvin lähellä hänen sydäntään, tuoden paljon inspiraatiota ja voimavaroja päivittäiseen elämään. Valdella on takanaan uskontotieteen maisterin tutkinto, ja hän on ollut niin akateemisesti kuin käytännöllisesti kiinnostunut epätavallisista tajunnantiloista, meditaatiosta, psykedeeleistä, buddhalaisuudesta ja muista mystiikkaa sivuavista uskonnoista. Hän kirjoittaa parhaillaan tietokirjaa Turun entisestä synnytyssairaala Heidekenistä. Valde saa paljon iloa meditoinnista, metsässä pyöräilystä, pianon soittamisesta ja aidosta yhteydestä muihin ihmisiin. 

 
 
Jäseneksi

Liittymällä jäseneksi voit tukea yhdistyksen toimintaa Holotrooppisen Hengitystyöskentelyn hyväksi. Holotropic Breathwork Finland ry:een voi liittyä joko Tuki- tai Aktiivijäseneksi.

Tukijäsenyys

Tukijäsenyys ei velvoita mihinkään ja päättyy automaattisesti vuoden vaihtuessa.

Jäsenedut:

  • Alennukset työpajoista

  • Alennus ostoista (-10%)

  • Mahdollisuus hakea GTT moduuleihin koulutus-/matka-apurahaa

  • Mahdollisuus saada ennakkoilmoitus tulevista tapahtumista

  • Mahdollisuus osallistua vain jäsenille suunnattuihin työpajoihin

 

Kaikilla jäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen syys- ja kevätkokouksiin mutta tukijäsenillä ei ole kokouksissa äänioikeutta. Tukijäseniksi hyväksytään kaikki jäsenmaksun maksaneet henkilöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

 

Voit liittyä HB Finlandin tukijäseneksi verkkokaupassamme.

Jäsenyyksien hinnat ovat (20€ Opiskelija/työtön/eläkeläinen), 30€ 50€, 100€, 300€ ja 500€. Erihintaiset jäsenyydet eivät sisällöllisesti eroa toisistaan, vaan tarjoavat mahdollisuuden tukea yhdistystä haluamallasi summalla. Kaikki tulot käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

 

Aktiivijäsenyys

Aktiivijäsenyyteen kuuluvat samat jäsenyysedut kuin tukijäsenyyteen, mutta aktiivijäsenillä on lisäksi äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Aktiivijäsenillä on myös mahdollisuus päästä mukaan yhdistyksen aihepiiriä käsittelevään suljettuun keskusteluryhmään.

Aktiivijäseniksi otetaan henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan aktiivisesti yhdistyksessä yhdistyksen tavoitteiden toteuttamiseksi ja jotka ovat sitoutuneet noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

 

Voit hakea aktiivijäsenyyttä täyttämällä aktiivijäsenhakemuksen. Lisäksi sinun tulee maksaa tukijäsenyys verkkokaupassa. Voit maksaa jäsenyyden ennen tai jälkeen hakemuksen täyttämisen. Mikäli sinut hyväksytään aktiivijäseneksi, ostamasi tukijäsenyys muutetaan automaattisesti aktiivijäsenyydeksi. Aktiivijäsenten valinnasta vastaa yhdistyksen hallitus.

Hyväksin yhdistyksen säännöt ja tarkoituksen

Kiitos aktiivijäsen-hakemuksen täyttämisestä!

Aktiivijäsenhakemus